המקדש, מסעדת שף שהיא היכל קולינרי בשרי, מזמין אתכם לארוחה מפתיעה ומופלאה - לאכול את מנות השף ללא הגבלה! על התפריט של המסעדה מנצח שף לירן בלו שבעברו הוביל את מסעדת אמיליה ברחובות ולפני כן עבד תחת השף ניר צוק במסעדת קורדליה היפואית. לצד פלטת בשרים עסיסיים, תונח על השולחן שלכם אבן לוהטת עליה תוכלו לצרוב את נתחי הבשר וליהנות מחוויה קולינרית ייחודית שתרצו ממנה עוד ועוד ועוד:
ארוחת שף ב-189 ₪ לאדם כוללת פתיח, מנה ראשונה, פלטת בשרים ללא הגבלה, רטבים מיוחדים, תוספות, כוס אלכוהול
פתיח:
-
לחם בליווי קרם כרובית עדין, חמאת רוזמרין ושמן זית בלסמי
-
חגורת פילה עגל מעושנת בעצי חרוב לצד אבן נחל מארומה רוזמרין
-
קרפצ'יו לשון בקר פרוסה דק ובעישון קר עם גלידת חרדל, קורנישונים, פלפל מדגסקר וצ'ילי
-
סלט ויאטנמי, שוק אווז קונפי מפורק, דלעת מקורמלת, כוסברה, בצל סגול, צנונית וסלרי בוטנים
-
ברזאולה בניחוח אניס על אבטיח דחוס, סלט מיקרו עשבים, בלסמי ענבים ותה פירות יער
-
סלט אנדיב חסה סלנובה, אנדיב, פרי היום, גבינה כחולה, שקדים מעושנים וגרידת לימון פרסי
-
כנפי עוף המקדש מעושנות בעץ דובדבן מוקפצות בגרמולטה הדרים ועשבי תיבול
-
טרטר שייטל קורנישונים, קרם חרדל ביתי, פלפל מדגסקט וצ'ילי לבנייה אישית
-
תבשיל שעועית וחזה אווז מעושן עם סלט עשבי תיבול ברוטב חלפיניו ליים
-
פלטת טעימות עם 6 סוגי בשר (בסיום כל פלטה מוגש מילוי חוזר ללא הגבלה):
חגורת פילה בעישון קצר, חזה טלה מעושן, שייטל ביישון של 30 יום, סינטה צרובה על פחמים, פרגית מעושנת שלוש שעות, חזה עוף במרינדת ניו אורלינס -
לשולחן מוגשת אבן לוהטת עליה ניתן לצרוב אישית את נתחי הבשר
-
הנתחים מוגשים עם מבחר רטבים מיוחדים בעבודת יד: צ'ימיצ'ורי סלרי, קטשופ סלק, ברבקיו תפוחים וברנדי וחרדל ביתי ברוזמרין
-
תפוחי אדמה מדורה ובטטה אפויה במלח
-
כוס יין הבית לבן / אדום
-
שליש טובורג מהחבית
-
שתייה קלה לבחירה
המקדש היא מסעדת בשרים המתמחה בעישון וממוקמת בחלקו החיצוני שלמתחם אושילנד בכפ"ס - חנייה בשפע! על התפריט מנצח השף לירן בלו המשתמש בטכניקות בישול מתקדמות הכוללות בישול בוואקום, לצד טכניקות קלאסיות של טיפול בבשרים כמו עישון בשבבי עץ בעלי ניחוחות שונים כמו דובדבן או עץ מחביות ברנדי. כמו כן תמצאו כאן לא מעט גימיקים לחובבי הבשר - כמו אבן לוהטת המוגשת לשולחן ועליה ניתן לצרוב אישית את נתחי הבשר. המקום מעוצב עם הרבה עץ, מתכת ומראות בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג'ז.
"גם אנחנו בדרך כלל נרתעים ממסעדות קניונים, אבל המקום החדש במתחם אושילנד בכפר סבא, שמיועד להיות מקדש לקרניבורים ויגיש בשר בטכניקות משוכללות ומגוונות, הצליח לתפוס את תשומת ליבנו ולדגדג לנו את בלוטות הטעם" (ריטה גולדשטיין, מאקו, 30/04/18)
לקריאת הביקורת המלאה>>
מתוך שפע ביקורות בדף הפייסבוק של המסעדה:
"מפגש ספונטני עם חברה הסתיים בהפתעה גדולה. תפריט מרענן ומדוייק בטעמים. בגזרת הצמחוני אכלנו כרובית מדהימה ברוטב צ'דר ובירה- מושלם! וסלט עם דלעת אפויה כל כך מרענן שהשאיר אותי ללא מילים. בגזרת הבשרים אכלנו לשון בקר מעושנת ופלטת בשרים עם אבן לבה. איזה כיף!! חוויה ענקית לשחק עם האבן והבשר הטרי... היה שם בשר כבש, סינטה, פילה, אסאדו... נהניתי מכל רגע. ללא ספק אחזור שוב"
"אם רק אפשר היה להכניס את הריח של המקום לשקית, כמו בסרט שגעון בחלל, הם הי יכולים למכור אותה בהרבה כסף, ריח משגע של בשר מעושן. בגלל שהם עדיין לא עושים את זכה, אין ברירה אלא להגיע למקום המעולה הזה ולהתענג על מנות מעולות. קרפצ׳יו לשון מעושן יא אחת ממנות הבשר הכי טובות בארץ, אם לא מעבר לה. הוכנה בשלמות"
"וואו! יומיים רצוף אני שם וכל מה שאכלתי היה פשוט נפלא- מהראשונות עם הקרפצ׳יו לשון המטורף, העיקריות- אסאדו רך והעוף ללא העצמות הנפלא והקינוח המעולה של מוס השוקולד והבוטנים. בהחלט שווה ביקור"