ארוחה לוהטת במיוחד מחכה לכם במסעדת המקדש המציעה ארוחת שף מוקפדת, עם בשרים המוגשים על אבן לוהטת עליה תוכלו לצרוב את הנתחים למידת העשייה האהובה עליכם.
הארוחה כוללת:
מנה ראשונה לכל סועד, פלטת בשרים זוגית 800 ג', מבחר רטבים, קינוח זוגי וכוס יין לכל סועד
תפריט הארוחה:
התפריט משתנה על בסיס יומי - לתפריט המעודכן מדי יום יש לפנות למסעדה.
מנה ראשונה לבחירה לכל סועד:
- אסאדו כרוב סגול - בבישול מתבשל בציר קלה במשך 24 שעות ושרוף בתנור לבנים צנוברים וקרם גזר
- קרפציו שייטל - מוגש עם בוטנים מטוגנים, פלפל מדגסקר, צילי חריף ובלסמי מצומצם
- פולנטה ואנטריקוט - פרוסות דקות של אנטריקוט ממועשן על קרם תירס וחלב קוקוס סלט צילי חריף ורוטב סנגריה
- מולה מקסיקנית - תבשיל שעועית בציר בקר עמוק תבלינים מקסיקנים ונגיעות בשר ראש
- ארטישוק ירושלמי - מבושל לילה שלם צרוב עם ראס אל חנת על קרם שום חלב קוקוס וגרידת לימון פרסית
- סלט אנדיב - חסה סלנובה, בצל סגול, גרידת לימון פרסי, אגוזי מלך מעושנים אבקת תרד ופרי היום
4 סוגי בשרים לבחירת השף המוגשים נאים לשולחן, לצד אבן לבה יפנית לוהטת ב-600 מעלות עליה ניתן לצרוב את הבשר באופן אישי:
- אנטריקוט
- סינטה
- בריסקט אמריקאי
- נתח קצבים
- כתף אנגוס
- ועוד
- צ'ימיצ'ורי סלרי
- קטשופ סלק
- ברבקיו תפוחים וברנדי
- חרדל ביתי ברוזמרין
קינוח זוגי לבחירה:
- קרם ברולה צרפתי קלאסי
- בוואריה וניל עם קרם פירות יער
- סורבה הבית – שלושה טעמי סורבה ייחודיים מפירות ע"פ החלטת השף
*ניתן להמיר את כוס היין בבקבוק שתייה קלה ממשפחת קוה קולה
המקדש
המקדש היא מסעדת בשרים המתמחה בעישון וממוקמת בחלקו החיצוני של מתחם אושילנד בכפ"ס - חנייה בשפע! על התפריט מנצח השף לירן בלו המשתמש בטכניקות בישול מתקדמות הכוללות בישול בוואקום, לצד טכניקות קלאסיות של טיפול בבשרים כמו עישון בשבבי עץ בעלי ניחוחות שונים כמו דובדבן או עץ מחביות ברנדי. כמו כן תמצאו כאן לא מעט גימיקים לחובבי הבשר - כמו אבן לוהטת המוגשת לשולחן ועליה ניתן לצרוב אישית את נתחי הבשר. המקום מעוצב עם הרבה עץ, מתכת ומראות בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג'ז.
"גם אנחנו בדרך כלל נרתעים ממסעדות קניונים, אבל המקום החדש במתחם אושילנד בכפר סבא, שמיועד להיות מקדש לקרניבורים ויגיש בשר בטכניקות משוכללות ומגוונות, הצליח לתפוס את תשומת ליבנו ולדגדג לנו את בלוטות הטעם" (ריטה גולדשטיין, מאקו, 30/04/18)
לקריאת הביקורת המלאה>>
מתוך שפע ביקורות מדף הפייסבוק של המסעדה:
"מפגש ספונטני עם חברה הסתיים בהפתעה גדולה. תפריט מרענן ומדוייק בטעמים. בגזרת הצמחוני אכלנו כרובית מדהימה ברוטב צ'דר ובירה- מושלם! וסלט עם דלעת אפויה כל כך מרענן שהשאיר אותי ללא מילים. בגזרת הבשרים אכלנו לשון בקר מעושנת ופלטת בשרים עם אבן לבה. איזה כיף!! חוויה ענקית לשחק עם האבן והבשר הטרי... היה שם בשר כבש, סינטה, פילה, אסאדו... נהניתי מכל רגע. ללא ספק אחזור שוב".
"אם רק אפשר היה להכניס את הריח של המקום לשקית, כמו בסרט שגעון בחלל, הם היו יכולים למכור אותה בהרבה כסף, ריח משגע של בשר מעושן. בגלל שהם עדיין לא עושים את זכה, אין ברירה אלא להגיע למקום המעולה הזה ולהתענג על מנות מעולות. קרפצ׳יו לשון מעושן יא אחת ממנות הבשר הכי טובות בארץ, אם לא מעבר לה. הוכנה בשלמות."
"וואו! יומיים רצוף אני שם וכל מה שאכלתי היה פשוט נפלא- מהראשונות עם הקרפצ׳יו לשון המטורף, העיקריות- אסאדו רך והעוף ללא העצמות הנפלא והקינוח המעולה של מוס השוקולד והבוטנים. בהחלט שווה ביקור"