ישראל אהרוני שמכיר היטב את דרך המשי - דרך המסחר ותוואי ההליכה המקשרת בין סין הקדומה, הודו, המזרח התיכון, צפון אפריקה ואירופה - נוחת אצלכם בסלון לאחר סיבוב ברחבי אסיה, ועומד לשתף אתכם בסודות הקסומים של המזרח.
דרך המשי – הזמנה למסע קולינרי
מה הקשר בין האוכל הבוכרי של אמו של אהרוני לבין אוכל סיני, איטלקי וטורקי? היכן נמצאת דרך המשי וכיצד השפיעה על התרבות הקולינרית ברחבי העולם? מי המציא את הפסטה, האיטלקיים או הסינים? ואילו משמעויות נוספות מקבל האוכל בפגישות עסקים, בדיטיים ובטקסיים דתיים?
לאורך מסעותיו בדרך המשי פגש אהרוני במאכלים שונים ומשונים וגילה כי לרבים מהם מכנה משותף. כתוצאה מכך הגיע אהרוני לתובנה שהובילה אותו לחקור את דרך המשי ואת שורשי הזהות שלו ושלנו כבני אדם. המחקר גילה כי הקשר למזרח טבוע ב-DNA של כולנו.
בהרצאתו המרתקת של השף ובסגנון הדיבור השוטף ורווי ההומור האופייני לו, ישראל אהרוני שוזר עובדות היסטוריות בסיפורים מרתקים בליווי תמונות מרהיבות על הדרך שחיברה בין תרבויות ובין מזרח למערב.
משך ההרצאה: 70 דקות.
ישראל אהרוני
ישראל אהרוני הוא שף ומסעדן, מחלוצי המטבח העילי והמטבח הסיני בישראל. אהרוני פתח בעבר כמה מסעדות שהיו בבעלותו, הוא בעל טור קולינרי במוסף "שבעה ימים" של עיתון ידיעות אחרונות, ומחברם של ספרי בישול רבים. כמו כן, אהרוני משתתף בתכניות טלוויזיה רבות ביניהן התכנית המוכרת והאהובה "מאסטר שף".
דרך המשי – הזמנה למסע קולינרי
מה הקשר בין האוכל הבוכרי של אמו של אהרוני לבין אוכל סיני, איטלקי וטורקי? היכן נמצאת דרך המשי וכיצד השפיעה על התרבות הקולינרית ברחבי העולם? מי המציא את הפסטה, האיטלקיים או הסינים? ואילו משמעויות נוספות מקבל האוכל בפגישות עסקים, בדיטיים ובטקסיים דתיים?
לאורך מסעותיו בדרך המשי פגש אהרוני במאכלים שונים ומשונים וגילה כי לרבים מהם מכנה משותף. כתוצאה מכך הגיע אהרוני לתובנה שהובילה אותו לחקור את דרך המשי ואת שורשי הזהות שלו ושלנו כבני אדם. המחקר גילה כי הקשר למזרח טבוע ב-DNA של כולנו.
בהרצאתו המרתקת של השף ובסגנון הדיבור השוטף ורווי ההומור האופייני לו, ישראל אהרוני שוזר עובדות היסטוריות בסיפורים מרתקים בליווי תמונות מרהיבות על הדרך שחיברה בין תרבויות ובין מזרח למערב.
משך ההרצאה: 70 דקות.
ישראל אהרוני
ישראל אהרוני הוא שף ומסעדן, מחלוצי המטבח העילי והמטבח הסיני בישראל. אהרוני פתח בעבר כמה מסעדות שהיו בבעלותו, הוא בעל טור קולינרי במוסף "שבעה ימים" של עיתון ידיעות אחרונות, ומחברם של ספרי בישול רבים. כמו כן, אהרוני משתתף בתכניות טלוויזיה רבות ביניהן התכנית המוכרת והאהובה "מאסטר שף".