מסלול הסיור:
בסיור נכיר את חיפה בתור עיר יחודית, שנבנתה להיות פנינה קולינרית וישראלית יוצאת דופן.
נכיר את הטמפלרים. נשמע על הקמת המושבה הגרמנית בחיפה ונשמע את הסיפור הייחודי של כיבוש חיפה מידי הטורקים על ידי הבריטים.
נפגוש פנינות קולינריות מקומיות. נטעם מטעמים מהמרחב הגיאוגרפי שבו אנו חיים. נפגוש את ראש ועד השכונה שהוא גם עורך דין וגם שף, בת הכומר ובעלה קולה הפיצוחים, נכיר את מגלגלות עלי הגפן ואת מוכרי לקט השדה. בדרך נעבור גם בפלאפליות המפורסמות של הוואדי ונסיים בסיפור קטן שמדגיש שלא משנה היכן נולדת, כולנו בעצם אותו הדבר.
מועדי הסיורים:
- יום שישי 20.03.20 בשעות 09:30-11:00, 11:00-12:30
- יום שבת 21.03.20 בשעות 09:30-11:00, 11:00-12:30
השף פייר מצרפת מחפש את אהובתו הסודית ברחובות ואדי ניסנאס, היא אוהבת לאכול, והוא רוצה להביא לה ביס מושלם. יחד עם הקבוצה נטעם נכיר ונפגוש את האנשים והמקומות שאהובתו של פייר כלכך אוהבת, מהפיתה שהם אכלו בדייט הראשון ועד לממתק האהוב עליה ואפילו נשחזר את הריב הראשון שלהם כזוג. כל זה באווירה פורימית מחופשת בשעות 09:30-11:00, 11:30-13:00. (מומלץ מאוד להגיע מחופשים)
טיול בטעמים - משה אנג'ל
משה אנג'ל הוא שף ומסעדן, ניהל חברות קייטרינג בניו יורק,יוצר דוכני אוכל בוטיק בארועים שונים, הקים מסעדה הודית מצליחה בכרכור ובעברו אף היה במאי ושחקן תיאטרון רחוב.
כיום הוא מנחה טיולים קולינרים בוואדי ניסנאס, חיפה, פרדס חנה, ועורך אירועים קולינרים בחיק הטבע. הוא מבשל אוכל, ששורשיו נטועים במרחב השאמי שבו אנו נמצאים. מבשל לקבוצות קטנות ומארח תחת כיפת השמיים. חי, אוהב ונושם את תחום הקולינריה כבר מעל ל-20 שנה.